Minecraftin Viholliset

Tässä käydään läpi pelin viholliset. Sivua työstetään aina vähän kerrallaan, siksi kaikki tiedot eivät tässä ole ehkä päteviä tai ajan tasalla, joten asiavirheet ovat mahdollisia. Tulevaa informaatiota: Guardian, Elder Guardian, Äärenlisko, Näivettäjä.
Looting-lumottu miekka tuntuu olevan hyvä, jos haluaa saada vihollisten päät itselle vihollisten kuollessa.


Creeper
- Nämä tyypit ovat inhottavia, korkea valonsietokyky pitää ne elossa aika pitkään senkin jälkeen, kun muut vihulaiset ovat jo kuolleet. Riittävä suoja on välimatka, koska jos tulet noin 2 blokit päähän Creeperistä, se ensin alkaa sihistä ja sitten räjähtää ja itse menetät energiaa riippuen vaikeustasosta. Tosin on mahdollista ns. peliservuilla säätää niin, että tämä ei aiheuta isoa tuhoa millekään. Tämän voi tappaa kyllä, mutta peräänny heti, jos tämä alkaa sihistä! Paras tapa tappaa creeperi on ampua sitä jousipyssyllä. Jos Creeper kuolee luurankosoturin nuoliin, pelaaja saa minkä tahansa musiikkilevyn (katso alta). Creeper yleensä räjähtää, jos sen sytyttää  tuleen tuluksilla (flint and steel).
ENSIESIINTYMINEN: Classic 0.24 SURVIVAL TEST
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 1-2 ruutiläjää tai musiikkilevyn, jos tämä kuolee luurankosoturin nuoliin, musiikkikiekko voi olla mikä tahansa, ei siis vain vihreä tai kultainen.
TRIVIAA: Jos salama iskee Creeperiin, sitä ympäröi sinertävä sähkökenttä ja sen voimakkuus on kaksinkertainen.
MUUTA: Musiikkilevyn saannin todennäköisyyttä lisää se, kun heikennät Creeperiä nimenomaan kivimiekalla, tämä kun koettaa tappaa luurangon silti vaikka tätä huitelisi kuten selitin, on huomattu asia. Creeper pelkää kissoja ja väistää niitä.


Zombie
- Muistuttaa etäisesti pelihahmoa, mutta on vihreäihoinen ja kävelee kädet ojossa. Kuten perinteiset zombit, nämäkin ovat aika hitaita ja oman havainnon mukaan niillä ei juuri järki juokse, joten tappaminen on melko helppoa, zombien paljastaa jo räkimistä muistuttava ääni ja örinä. Toisin kuin luuranko, zombie ei edes yritä väistellä pelaajan lyöntejä. Zombiet yrittävät myös öisin tappaa kyläläisiä ellei rautaukko tapa zombeja ensin. Zombit voivat muuttaa kyläläiset epäkuolleiksi jotka on parannettavissa kultaomenalla. Zombiet kuolevat aina valoon sekä ottavat damagea Välitön Parannus-juomasta. Kuvien mukaan zombit voivat joskus kantaa esineitä mukanaan ja ne voivat spawnautua öisin tai hämärässä nahka- tai kultasuojaimilla jotka voivat olla lumottuja. Lisäksi Zombiet kutsuvat lisää zombijoukkoja, jos yhtä tämmöistä vahingoittaa pelaajan toimesta.
ENSIESIINTYMINEN: Classic 0.24 SURVIVAL TEST
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: Ennen 1.8 versiota 0-2 sulkaa, jälkeen 1.8 version 0-2 mätää lihaa (voi tulla ruokamyrkytys 80% tod. näköisyydellä, jossa ruokapalkki hupenee rivakasti). Harvinaisena zombie voi jättää jälkeensä rautaharkon, satunnaisen rautasuojaimen, rautalapion tai rautamiekan, (tai oman suojaimensa osan, myös lumotun) toisinaan porkkanan tai perunan. Jokseenkin porkkana on hieman perunaa yleisempi saalis zombilta. Zombi voi myös tiputtaa satunnaisen pääkallon.
TRIVIAA: Zombit (myös zombikyläläiset) ovat toinen mobityyppi, jotka voivat kutsua apuvoimia jos näitä vahingoittaa. Ensimmäinen mobityyppi oli Mutanttisikamiehet. Zombi ei myöskään pala auringossa, jos se käyttää kypärää.
MUUTA: On olemassa pieni todennäköisyys, että pudotettu suojainosa on lumottu jotenkin.


Zombie Villager - Muistuttaa zombieta, mutta zombien kasvojen tilalle on liitetty kyläläisen kasvot vihreillä värjäyksillä. Zombien tavoin tämä voi poimia (kuten kuvassa taimen), erilaisia esineitä joilla tämä koittaa lyödä pelaajia. Ottaa damagea välitön parannus-juomasta mutta toisin kuin zombien, tämän voi parantaa "taudistaan" heittämällä tätä ensin Heikkous-vaikutteisella heittopullolla ja antamalla sitten normaalin kultaomenan jolloin tämän liikkuminen lakkaa ja tämä alkaa täristä sekä ympärillä näkyy jonkin sortin punaisia kuplia, joka kertoo että konsti tehosi. Tällöin parantuva zombikyläläinen on suojattava auringolta, koska se palaa muuten hengiltä ja muilta zombeilta. Itse paranemiseen saa varata aikaa noin kolme (3) minuuttia, eli pelaajan tulee oleilla lähettyvillä ja suojata paranevaa Zombikyläläistä kunnes paraneminen tapahtuu ja tämä muuttuu joksikin viidestä kyläläistyypistä.
ENSIESIINTYMINEN: 12w32a Snapshot
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: Käytännössä samat kuin normaali zombie, eli: 0-2 mätää lihanpalaa, harvinaisena rautaharkon, satunnaisen rautasuojuksen*, rautalapion* tai rautamiekan* tai perunan tai porkkanan (* = voi olla lumottu)


Skeleton
- Luurankosoturi, joka ampuu nuolia ja tappamista vaikeutti ennen se, että tämä alkaa kiertää kehässä pelaajan ympärillä. Laumassa nämä ovat vaarallisia. Älykkyys sama kuin zombeilla ja nämäkin ottavat damagea Välitön Parannus-juomasta. Luurankoja voi ilmaantua ratsastamaan lukin selässä (spider jockey), niillä voi olla kultainen, nahkainen tai rengaspanssari kuten zombeilla. Lisäksi luurangon ampuma nuoli saa vuorovaikutusreaktion, jossa pelaaja tai toinen mobi menee hieman taaksepäin osuman takia. Luuranko osaa myös paeta räjähtämispisteessä olevaa Creeperiä.
ENSIESIINTYMINEN: Classic 0.24 Survival Test
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 0-2 luuta (bones) ja/tai 0-2 nuolta (arrow tms.) Lisäksi on olemassa 1/40 suhteella todennäköisyys, että luurankosoturi tiputtaa jousipyssynsä. Tämä siis olisi suunnilleen, että vain joka 40:s tapettu luuranko pudottaa aseensa.
TRIVIAA: Kuten zombit, luurankokaan ei kuole jos sillä on kypärä päässä. Luurankokin voi pudottaa jonkun suojaimen osan. Lisäksi on mahdollista, että luuranko pudottaa lumotun jousipyssyn tai kaksikin suojaimen osaa.


Spider - Hämähäkki (tai lukki), joka sihisee ja hyppää pelaajaa kohti. Näillä on ominaisuus, joka puuttuu täysin muilta vihulaisilta. Hämikset voivat näet kiivetä pystysuoraa seinämää pitkin, joten taloon on syytä väsätä myös katto ja ovi tai ovet on syytä laittaa kiinni yöunten ajaksi. Huomaa, että myös hämähäkki sietää aika hyvin valoa. Laumassa vaarallisia! Vertaa myös luolahämähäkkiin! Hämähäkit muuttuvat valon tultua neutreiksi, mutteivät ikinä synny neutreina. On myös ollut havaintoja moninpelissä, että lukki on vähemmän aggressiivinen valaistussa luolakammiossa. Vastoin yleistä luuloa Hämähäkit eivät pysy neutreina, jos niitä heittää munalla. Lukit eivät saa damagea välitön parannus-juomasta, mutta sen sijaan välitön haitta-juomasta kylläkin ottavat damagea (sama pätee myös limaan ja ääreläiseen).
Lukit ovat yöaikaan nopeampia kuin Zombit ja Luurankosoturit. Toisinaan voi tavata ns. Spider-Jockeyn eli Luurankosoturin ratsastamassa lukin selässä.
ENSIESIINTYMINEN: Classic 0.26 SURVIVAL TEST
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 1-2 seittinaru(a) (ei aina) ja harvemmin lukinsilmän jota tarvitaan eri taikajuomiin (myrkytysvaara).
TRIVIAA: Hämähäkki voi jopa kiivetä toisen hämähäkin päälle, sekä nämä ovat ovat päiväsaikaan neutreja, mutteivät ikinä synny neutreina.

Cave Spider - Luolahämähäkki, jota tapaa vain hylätyissä kaivostunneleissa. Muistuttaa tämän ruskeaa versiota, mutta on pienempi, iho sinertävä ja erittäin nopea eikä ikinä jää kiinni seitteihin. Voi aiheuttaa myrkytyksiä pelaajille jos tämä tekee damagea. Tämäkin osaa kiivetä seiniä ylös sen "ison veljen" tavoin. Spawnerin tunnistaa helposti: valtavasti lukinseittiä ympärillä "suojana". Luolahämähäkit eivät ikinä spawnaa luontoon sellaisenaan, niitä syntyy vain spawnereista kaivostunneleihin.
ENSIESIINTYMINEN: Beta 1.8 Pre-release 1
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 1 seittinarun tai harvemmin lukinsilmän. Lukinsilmiä tarvitaan myrkytysjuoman teossa.
MUUTA: Saattavat olla valossa neutreja, mutteivät synny ikinä neutreiksi.

Endermite - On yksi uusimmista mobeista. Kooltaan ei samaa kokoluokkaa kuin sokeritoukat ovat, mutta violettiin vivahtava ja sen ympärillä vaikuttaa olevan purppuraa ainetta ilmassa. Endermiitin hyökkäysvahvuus on +2 joka vastaa yhtä sydäntä. Näitä spawnaa kun ääreläinen siirtyy teleportaatiomaisesti tai kun äärenhelmi on heitetty. Endermiiteillä on punertava silmä, ei siis kahta silmää; sekä lyhyt tylppä häntä. Endermiitit eivät ikinä spawnaa luontaisena mihinkään biomiin tai ulottuvuuteen. Sen sijaan nämä ilmaantuvat kuten ylempänä on kuvailtu.

Endermiitit eivät ota damagea vedestä kuten ääreläiset tekevät ja toisista mobeista poiketen ne katoavat kahden minuutin sisällä, ellei niitä ole nimetty nimilapulla. Endermiitit vaikuttavat ottavan damagea sielunhiekasta. Lisäksi Endermiitit ovat pelin pienin mobijoukko joka saa aikaan sen, että kananpojat ovat toisiksi pienimmät mobit pelissä.

Silverfish - Sokeritoukka esiintyy Strongholdeissa, mutta sitä voi luoda asettamalla moninpelissä palikan 97 maahan. Jos itse olet moderaattori/admin, niin älä anna tätä blokkia (97) pelaajille! Tämä piileksii joskus ainakin kivitiilessä, mukulakivessä ja kivessä. Samainen otus vartioi Enderportaalin kammiohuonetta. Jos rikot sokeritoukan munan (97) niin tämä yleensä siirtyy toiseen lähellä olevaan mihin tahansa kivitiilen muotoon (ennen 1.7.* dev-versioita vain peruskivitiileen, sitten myös kaiverrettuun, hajoavaan ja sammaleiseen kivitiileen), mukulakiveen tai kiveen. Näitä tapaa myös luonnollisena vuoristobiomeissa kiviin piiloutuneina. Usein sokeritoukat hyökkäävät pelaajaa kohti joukolla, jos pelaaja rikkoo sokeritoukan munan. Munan tunnistaa siitä, että se on hieman normaalia kivitiiltä kovempi. Jos yksi sokeritoukan muna on rikottu, niin lähistöllä olevat sokeritoukan munat kuoriutuvat ja kyseinen sokeritoukan muna katoaa.
ENSIESIINTYMINEN:
TIPUTTAA KUOLTUAAN:
Ei mitään.
MUUTA:
Pienen koon takia mahtuu 1x1 aukon läpi tulemaan myös, näitä spawnaa myös spawneri joka vartioi äärenportaalia tukikohdissa.

Blaze (Roihu) - Tuli mukaan peliin 1.9 vaiheessa. Näitä törmää vain Netherissä olevista strongholdeista (oikeastaan Nether Fortress*) jossa spawneri tuottaa näitä ja nämä leijuvat ilmassa ja ampuvat tulta pelaajaa kohti. Uudemman version myötä näitä spawnaa myös satunnaisesti Hornanlinnoituksiin*. Ennen tulipallon muodostumista nämä alkavat liekehtiä nimensä mukaisesti, jota voi käyttää hyväksi väistellessä tulipalloja. Näitä spawnaa Hornanlinnakkeisiin luontaisesti sekä siellä olevista spawnereista. Parhain keino oikeastaan suojata itsensä ja taistella Roihua vastaan on hörppiä juomaa, joka suojaa tulelta ja laavalta. Yhdistettynä 8 minuuttinen tulenkesto juoma yhdessä 8 minuuttiseen tehojuomaan saa aikaan sen, että Roihujen tappaminen on suhteellisen helppoa. Jos Roihu joutuu kosketuksiin veden tai sateen kanssa, tämä ottaa heti damagea vedestä tai vesisateesta. Samoin Roihu ottaa damagea lumipalloista, jotka osuvat tähän.
ENSIESIINTYMINEN: Beta 1.9 Pre-Release 1
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 0-1 Blaze Rod (tarvitaan panimolaitteen teossa ja kelpaa uuniin) Niin ikään Blaze Rod on uudistuva materiaali. Blaze Rod = Roihusauva.
MUUTA: Roihun tappaminen avaa tavoitteen "Liekkeihin" jos tämä tiputtaa roihusauvan.

Magmakuutio - Magmakuutio on Netherin vastine normaalin maailman Limalle. Limasta poiketen magmakuutio aiheuttaa pienenäkin damagea mutta hajoaa pieniksi kuutioiksi liman tavoin pelaajan hyökätessä. Magmakuutio seuraa myös pelaajaa, mutta limasta (slime) poiketen magmakuutioita näkee pitkin netheriä. Magmakuutio vajoaa kyllä laavaan, mutta ei ota siitä damagea kuten ei saa fall-damageakaan. Magmakuutio voi jäädä ansaan laavaan, mikäli laavakerros on syvempi kuin 1 blokkia. Magmakuution sisällä on ydin, sulaa magmaa. Vasemmalla iso kuutio, oikealla pieni kuutio. Limasta poiketen Magmakuutio saa hypättyä vieterimäisesti aidankin ylitse ja pienikin Magmakuutio aiheuttaa damagea.
ENSIESIINTYMINEN: Beta 1.9 Pre-Release 1 (1.9 versiota ei julkaistu ikinä virallisesti)
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: Ennen 1.1 versiota ei mitään, jälkeen 1.1 version: 0-1 Magma Cream (Magmavoide) Myös magmavoide on uudistuva luonnonvara jota tarvitaan taikajuomien pullotuksessa.


Lima (Slime) - Lima ei ikinä spawnaa pimeässä ulkomaailmaan, vaan sitä esiintyy vain erittäin syvällä luolissa lähellä bedrockin tasoa, tarkemmin: alkaen tasolta Y40 alaspäin. Eli samalla tasolla suurin piirtein kuin timantteja alkaa esiintyä yleisenä. Limaa voi esiintyä myös suobiomeissa (Halloween 2012 päivitys). Kaksi isompaa limaa jakautuu aina pienemmiksi ja lopulta vaarattomiksi pikkulimakuutioiksi, joka ei tee vahinkoa, vaan seuraa pelaajaa jos vain tilaisuus on. Tunnistaa lässähtävästä äänestä ja ulkonäöllisesti muistuttaa hieman vihreää hyytelöä. Ennen craftausmahdollisuutta esimerkiksi männän kanssa limapalloja käytettiin virtuaalirahana. Limapalloja voi craftata pistonin (mäntä) kanssa sticky pistoniksi (vetomäntä) tai sitä voi jatkojalostaa magma creamiksi. Koska limaa spawnaa luonnollisesti, on lima uudistuva luonnonvara. Limaa spawnaa valaistuksesta riippumattomasti. Lima liikkuu hyppien ja hyppyjen aikaväli vaihtelee hieman. Limat pyrkivät etsimään pelaajia 16 blokin säteeltä joka on pallonmuotoinen alue. Limat eivät voineet pitkään aikaan uida vedessä (katso kuva alla) joka sai aikaan niiden hukkumisen (riippuen koosta) jos ne putoavat siihen. Limat voivat talloa viljelyksesi. Limat ottavat damagea luonnollisin tavoin, kuten tulidamagea, falldamagea tai niiden tippuessa tyhjyyteen. Nykyisin lima kylläkin osaa uida vedessä.

Kuusi limaa vedessä, lima ei tuhoudu auringonvalosta, mutta ei osannut uida lainkaan aiemmin, sittemmin limalle annettiin ominaisuus, että sekin voi uida. Jos vertaat rantaan, niin liman korkeus on hivenen isompi kuin yksi blokki. Limaa voi myös spawnata luonnostaan päivänvalossakin, jos maanpinta on tarpeeksi liki maailman pohjaa.
ENSIESIINTYMINEN: Alpha 1.0.11
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 0-2 limapalloa (pieni limakuutio)
MUUTA: Nykyisin osaa uida.

 
Noita (Witch) - Noita muistuttaa kyläläistä, mutta iho on kalpeampi ja päässä on suorastaan kliseinen noidanhattu jossa vihreä koristekivi tai -nappi. Noita on pelin toinen vihamielinen mobi normaalimaailmassa, joka käyttää aseenaan pitkän matkan aseita (toinen on luuranko), nimittäin pelaajaa vahingoittavia juomia kuten posahtavia myrkky- ja heikkouspullloja joita se viskelee pelaajaa kohti (kantomatka noin 9 blokkia). Noita on käytännössä immuuni tulelle, ainakin osittain, sillä joutuessaan tuleen tai laavaan noita juo tulenkestojuoman jolloin tuli ja laava eivät vaikuta noitaan. Parhain tapa taistella noitaa vastaan on ampua jousipyssyllä kunnes noita kuolee. Huomaa, että noita yrittää myös parantaa itseään joka tekee noidasta ainoan ei-päävastustajan joka voi parantaa itseään. Jos jousipyssyä ei ole, niin voi kokeilla myös lähitaisteluaseita koska noita on suhteellisen hidas taistelija ja aika "avuton" kun hörppii parannusjuomaansa. Nykyisin noitaa voi bongata muualtakin, kuin vain suoalueilta. Liikkuu myös tietoja, että noita tiputtaa esimerkiksi tulisuojajuoman, jos tämä kuolee sitä juodessaan noidan syttyessä tuleen.
ENSIESIINTYMINEN: 12w38a snapshot
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 0-6 Lasipulloa, Hehkukivijauhetta*, Ruutia, Punakivijauhetta*, Lukin silmiä, Keppejä, Sokeria tai Vesipullon.
* = Tämä tekee näistä siten uudistuvan luonnonvaran. Harvinaisena voi tiputtaa välitön parannus-juomia.

NEUTRIT (HYÖKKÄÄVÄT ÄRSYTETTYINÄ):

Wolf (susi)
- Tämä ei hyökkää, ellet itse vahingoita ensin villisutta. Koska susi on neutri, se voi olla sekä vihollisesi että suojelijasi. Suden saa kesytettyä antamalla sille luun tai useamman, luita saa luurankosotureita tappamalla. Kesyyntymiset merkkinä on sydämet suden ympärillä kun susi kesyyntyy ja sille ilmestyvä kaulapanta (oikea kuva). Neutri susi taas liikkuu maastossa oman vaiston varassa ja varsinkin lampaan tappaminen on susien mieliharrastuksia! Susia spawnaa luonnossa metsäbiomeissa ja taigabiomeissa. Vihaisen suden tunnistaa punaisista silmistä, tummemmasta turkista ja murinasta. Vihaista sutta ei voi kesyttää, joten älä riitaannu susien kanssa, ne voivat olla sinulle avuksi näet, koska susi hyökkää heti mihin tahansa kohteeseen, jos itse vahingoitat ensin uhria jotenkin. Susi voi siis kesynä tappaa vaikka toisen pelaajan, zombien, lampaan, naudan tai porsaan. Vasemmalla olevassa kuvassa on perussusi, tämän kohdalla päätät itse, onko se ystäväsi vai vihollisesi?
ENSIESIINTYMINEN: Beta 1.4
MUUTA: Vaarallinen vain, jos sutta vahingoittaa jotenkin.
Lisätty tammikuussa 2012:
sutta voi ruokkia kesytettynä mädällä lihalla eikä susi saa tästä damagea vaan suden terveys paranee.


Zombie Pigmen - Mutanttisika esiintyy Netherissä, liikkuvat ympäriinsä päämäärättömästi. Ääntely muistuttaa sian röhkimistä. Näillä on miekat ja nämäkään eivät tee aloitetta itse ikinä hyökkäyksen suhteen. Huomaa, että mutanttipossut ovat immuuneja tulelle ja laavalle! Sen sijaan Mutanttipossu ottaa zombien ja luurangon tavoin damagea ainakin Välitön Parannus-juomasta.
* = kultahippuja tarvitaan 9 per kultaharkko, jolloin kulta on uudistuva luonnonvara toisin kuin esim. timantti.
ENSIESIINTYMINEN: Alpha 1.2.0
TIPUTTAA KUOLLESSAAN: 0-1 kultahippua tai kultaharkon, kultamiekkansa tai kultakypärän.
MUUTA: Hyökkää jos tätä vahingoittaa, muuten vaaraton. Tämä on toinen mobi zombin ohella, joka kutsuu apuvoimia paikalle.


Enderman - Kokomusta, pitkä hahmo (Ääreläinen) joka vaeltelee päämäärättömästi ja hyökkää vasta, jos pelaaja katsoo suoraan tätä kohti. Kun pelaaja menee kauemmas tai kääntyy, tämä teleporttaa itsensä pelaajan taakse. Tiputtaa kuoltuaan joskus yhden Enderpearlin. Tämä on helpompi tappaa vedellä, koska Enderman ei kestä yhtään vettä. Samasta syystä Endermaneja ei tapaa sadesäälle ulkona. Koska Enderman on noin 3 blokkia (hieman alle) korkea, se ei voi siirtyä teleportaatiomaisesti ikinä paikkaan, joka on kaksi blokkia korkea. Hyvä tapa suojata talo endermanin grieffiltä on tehdä vallihauta, jossa on vettä ja joka on 2 blokkia leveä ainakin ja 2 blokkia syvä (tai 3). Enderman on neutri aina, kun pelaajalla on kurpitsa päässään.
MUUTA: Muuttuu vihaiseksi jos tätä tuijottaa suoraan silmiin, kurpitsa hämää Endermania!
BLOKIT JA ID-ARVOT SULUISSA, JOITA ENDERMAN VOI NOSTAA JA SIIRRELLÄ (Alkaen Beta 1.9 Pre-Release 2):
Ruoho (02)
Multa (03)
Sienirihmasto (110)
Hiekka (12)
Sora (13)
Savi (82)
Voikukka (37)
Ruusu (38)
Ruskea sieni (39)
Punainen sieni (40)
Kaktus (81)
Kurpitsa (86)
Meloni (103)
TNT (46)
TNT:tä löytää myös lattian alta pyramideissa olevassa kammiossa yhteensä 9 kpl per pyramidi ellei jokin tuhoa TNT:tä.